Foraje pentru apă


Foraje pentru apă

Având o experienţă de 10 ani în domeniul forajelor şi dispunând de o tehnologie de ultimă oră, Terra Resources este soluţia dumneavoastră.

Principalul avantaj faţă de celelalte sisteme cu burghiu, noroi bentonitic sau alte sisteme artizanale, este acela că utilajul din dotarea noastră este unul dintre cele mai performante din lume, lucrează în regim uscat cu ciocan de fund prin rotopercuţie cu o presiune de 30 atm. Astfel, procesul de execuţie al forajului nu necesită utilizarea apei sau a altor substanţe pentru forare. Aerul introdus în foraj prin coloana de prăjini scoate la suprafaţă detritusul fiecărui cm forat, fapt ce duce la identificarea tipului de sol şi a momentului în care se străpunge o pânză de apă în timp real.

Un avantaj major al sistemului folosit de Terra Resources este acela ca protectia in solurile superioare se poate face cu tub metalic nerecuperabil. Atunci cand pana la adacimnea de 6-10-20 metri spre ex. , se intalnesc formatiuni instabile de sol, precum nisipuri, pietrisuri, bolovanis intercalat cu pietris si argila, argile nisipoase/mlastinoase, recomandarea este ca aceasta zona sa fie izolata de restului putului forat, iar aceasta nu se poate decat prin tubarea forajului cu teava de metal. Folosind o freza nerecuperabila (RingBIT), tragem teava de metal dupa freza principala in timp ce executam carotajul. In momentul in care in foraj solul s-a stabilizat, si structura solului s-a schimbat in ceva dur (marne, calcare, roca, etc), ne decuplam din tubul de metal, acesta ramanand in put pana la adancimea de stabiliment solid si continuam forajul in carotaj liber.

Astfel, forajul nu necesita curatare sau denisipare. Nu se poate infiltra apa de suprafata cu impuritati si infestata, in foraj si de asemenea, garantia forajului este mult mai mare. Datorita unei vaste experiente in acest domeniu avem posibilitatea de a tuba cu protectie metalica chiar si la adancimi de peste 50m.

Folosim doar materiale de cea mai buna calitate iar experienta deprinsa de-a lungul anilor ne face sa fim cei mai buni, capabili sa rezolvam orice situatie indiferent de structura solului.

Forăm în ORICE TIP de sol, cu o capabilitate de a fora aproximativ 100 ml/zi ÎN ROCĂ.

Adâncime maximă: 200 m
Diametru mic: metal ø 138,7 mm, carotat: 110 mm. Acesta va fi tubat cu PVC PN10 cu diametrul ø 90 mm.
Diametru mare: metal ø 167,3 mm, carotat: 140 mm. Acesta va fi tubat cu PVC PN10 cu diametrul ø 114 mm.

Cele două diametre au mărimi standard, pentru pompă submersibilă de 3 ţoli, respectiv pentru pompă submersibilă de 4 ţoli.

Pompele submersibile de 3 şi 4 ţoli există în variante multiple de puteri de la 1 m cub/h până la 20 m cubi/h cu posibilitatea de a împinge apa chiar şi de la 150 m adâncime.
ALEGEŢI SĂ LUCRAŢI FĂRĂ INTERMEDIARI. ALEGEŢI PROFESIONIŞTI PENTRU INVESTIŢIA DUMNEAVOASTRĂ. ALEGEŢI TERRA RESOURCES.

Vizualizează Video