Produse

Pompe de Caldură Brașov

Pompe de Caldură Geotermale

Dacă doriți să vă documentați despre pompele de căldură geotermale, cu siguranță nu trebuie să evitați nici importanța forajelor adânci. În fapt, acestea sunt niște tehnologii care extrag temperatura solului și o direcționează, prin intermediul conductelor, către locuința de referință. Ce rol are apa în acest context? Apa este cea care asigură acest transfer termic menționat, de obicei cu ajutorul unui antigel aferent. Este foarte important ca forajul realizat în acest context să fie unul în acord cu dimensiunea circuitului din teren, totul pentru ca la final sistemul de distribuție să gestioneze eficient căldura sau răcoarea, în funcție de preferințe.

Pompa de caldura geotermala cu agent frigorific natural, tehnologie inverter si compresor SCROLL cu viteza variabila

Pompa de caldura geotermala cu tehnologie inverter si compresor SCROLL cu viteza variabila

Pompa de caldura geotermala cu tehnologie inverter si compresor SCROLL cu viteza variabila

Pompa de caldura geotermala cu tehnologie inverter si compresor SCROLL cu viteza variabila

Pompa de caldura geotermala pentru instalatii mari, pana la 600 kW in cascada, bucurati-va de tehnologia inverter si de compresor scroll chiar si la putere mare

Pompe de Caldură ECOFOREST

Pompe de Caldură Aer-Apă

Tehnologizarea sectorului de producție aferent pompelor de căldură are rolul de a oferi spațiilor rezidențiale sau comerciale o eficiență energetică sporită. Pompele aer-apă sunt printre cele mai utilizate la nivelul acestor consumatori datorită factorului termic, dar și posibilității de a beneficia de apă caldă menajeră.

Managementul energetic al surplusului de producție regenerabilă de energie electrică.

Pompă de căldură pe aer cu tehnologie EVI. Putere și performanță ridicate chiar și când temperaturile exterioare sunt extreme

Distribuitori de Caldură ECOFOREST

Distribuitori de Caldură

Componente de referință pentru sistemele care utilizează pompe de căldură, elementele intitulate „distribuitori” au rolul de a transporta factorul termic către medii. Este important să înțelegem că acești distribuitori pot fi diferiți de la un sistem la altul, în funcție de planul inițial realizat și mai ales de caracteristicile clădirii

Managementul energetic al surplusului de producție regenerabilă de energie electrică.

Managementul energetic al surplusului de producție regenerabilă de energie electrică.

Pompe de Căldură Brașov

Regăsite în mediile specializate și sub numele de sisteme de încălzire, pompele de căldură, indiferent de natura acestora sau circuitul intern pe care îl prezintă, maximizează o serie de avantaje specifice pe care foarte mulți utilizatori nu le cunosc. Pentru că la Terra Resources ne propunem să oferim soluții fezabile și informații utile potențialilor noștri clienți, vă invităm să ne lecturați în continuare implicațiile teoretice pentru a le transforma în practici aferente. Și pentru că principalele categorii de produse comercializate se referă cu precădere la pompele de căldură geotermale și cele aer-apă, le documentăm îndeaproape pe acestea pentru a putea reflecta asupra implicațiilor lor pozitive pentru sustenabilitate și economie.

Distribuitor pompe de caldură Brașov

Pompele de căldură geotermale - drumul etapizat către eficiență

Aceste pompe de căldură utilizează, așa cum bine știm, temperatura pământului, indiferent de sezon, pentru a putea genera confortul termic dintr-o locuință. Vorbim sistematic atât despre generarea de căldură pe timpul iernii și anotimpurilor friguroase, cât și de răcoare pe timpul verii. Soluția de apă și antigel care asigură circuitul se poate proiecta prin intermediul inginerilor de la Terra Resources, specialiștii acreditați în soluții inovative pentru pompele de căldură. Dacă principiul de funcționare al pompelor de căldură geotermale ne este clar, merită să reflectăm puțin asupra avantajelor specifice pe care un astfel de sistem le statuează asupra unui utilizator. Înainte de toate, nu trebuie să uităm de forajele necesare pentru implementarea unui astfel de sistem. Indiferent dacă sunt realizate pe verticală sau pe orizontală, ele sunt efectuate după obținerea autorizațiilor necesare și implicit, după ce s-au realizat studii de fezabilitate privind proiectul. Clientul trebuie să dețină un spațiu minim în proximitatea locuinței/spațiului pentru realizarea acestor foraje, iar tiparul de sol va determina tehnologiile pe care echipa de instalare le va utiliza (pentru sol dur sau semidur).

Avantajele pompelor de căldură geotermale sunt multiple. Nouă ne place însă să ne axăm pe doar câteva dintre ele care sunt cele mai relevante pentru clienți. În primul rând, pentru că funcționarea pompei de căldură depinde de energia electrică sau de sistemul de energie regenerabilă existent la nivelul spațiului, este important să știți faptul că o astfel de pompă de căldură nu este un mare consumator. Transferul care se realizează între căldura/răcoarea de la nivelul solului va fi asociat cu liste de consum reduse, element care contribuie la eficiența energetică totală a spațiului. Durabilitatea este un alt punct forte al pompelor geotermale. De la înființarea Terra Resources, în 2012, am oferit căutării unui bun producător de pompe de căldură aproximativ un an din activitatea noastră. Rezultatele ne-au îndreptat spre Ecoforest, un brand care prioritizează calitatea și durabilitatea pentru sistemele produse. În tandem cu restul serviciilor pe care le oferim, nivelul de calitate general este unul ridicat, în acord cu standardele celor mai informați clienți în domeniu. Important de reținut faptul că pompele de căldură geotermale pot oferi spațiului și acces la apă caldă, indiferent de variațiile externe de temperatură.

Distribuitor pompe de caldură Brașov

Pompe de căldură aer-apă - o instalare rapidă

În contrast cu pompele geotermale care implică realizarea unor foraje pe verticală sau orizontală, pompele aer-apă au capacitatea de a prelua căldura din aerul extern și de a o transforma într-o sursă fiabilă pentru confortul termic al unei locuințe. Aceste tipologii de pompe se recomandă a fi instalate acolo unde clima este una constantă, cu valențe mici de temperatură pentru a le maximiza eficiența. Datorită posibilității de a fi instalate mai ușor și mai rapid, pompele de căldură aer-apă vor implica anumite costuri inițiale mai scăzute, element ce încântă potențialii clienți.

Pentru a determina care tipologie de pompă se potrivește cel mai bine spațiului dumneavoastră, specialiștii de la Terra Resources vor realiza o analiză sistematică a factorilor de impact și a mediului în care dețineți spațiul, totul pentru a optimiza decizia și ulterior, valoarea energetică a proiectului.

Având capacitatea de a răci sau încălzi un spațiu, pompele de căldură reprezintă dispozitive ce maximizează valoarea energetică implicită prin transferarea căldurii din apă, aer sau sol în cadrul unui spațiu definit. Principiul transferului de căldură este cel care oferă eficiență energetică sporită, în contrast cu sistemele care au nevoie de diverși combustibili pentru a putea funcționa. Funcționarea generală a unui astfel de ansamblu este gestionată prin intermediul unui ciclu termodinamic. În termeni mai simpli, apa sau aerul pot trece prin diferite faze și procese respectiv, transformări energetice pentru a genera la final, volumul de căldură pe care spațiile proiectate trebuie să îl asimileze. Extragerea căldurii din apă, aer sau sol reprezintă perspectiva generală de înțelegere cu privire la pompele de căldură și forajele executate pentru funcționarea lor. Rafinarea în timp a tehnologiilor din acest sector permite o mai mare durabilitate în utilizare, dar și o componentă prietenoasă cu mediul înconjurător.